Question-anwser on geography of Tripura set 1

Descriptive  Capsule  MCQ

1. What is the total area of Tripura?
Answer - About 10,491.69 sq. Km

 

2. What is the altitude of Agartala?
Answer - About 12.80 metre

 

3. What is the extreme length of Tripura?
Answer - About 183.5 km

 

4. What is the extreme width of Tripura?
Answer - About 112.7 km

 

5. What is the length of border of Tripura with Bangladesh?
Answer - About 856 km

 

6. What is the length of border of Tripura with Mizoram?
Answer - About 109 km

 

7. What is the length of border of Tripura with Assam?
Answer - About 53 km

 

8. What is the normal annual rainfall of Tripura?
Answer - About 224.18 cm

 

9. What is the average annual rainfall of Tripura?
Answer - About 187.01 cm

 

10. What is the highest annual rainfall of Tripura?
Answer - About 235.22 cm

 

11. What is the lowest annual rainfall of Tripura?
Answer - About 151.89 cm

 

12. Where does the highest annual rainfall recorded in Tripura?
Answer - Kanchanpur

 

13. Where does the lowest annual rainfall recorded in Tripura?
Answer - Gandacherra

15:00
Check Page Rank