Question-answer statehood attainment of north eastern states

1. What is the date of formation of Arunachal pradesh?
Answer - 20th February 1987

 

2. When was the state of Assam formally inaugurated?
Answer - 26th January 1950

 

3. What is the date of formation of Manipur?
Answer - 21st January 1972

 

4. What is the date of formation of Meghalaya?
Answer - 21st January 1972

 

5. What is the date of formation of Mizoram?
Answer - 20th February 1987

 

6. When was the state of Nagaland formally inaugurated?
Answer - 1st December 1963

 

7. When was the state of Sikkim formally inaugurated?
Answer - 16th May 1975

 

8. What is the date of formation of Tripura?
Answer - 21st January 1972

 

9. What is the statehood day of Manipur?
Answer - 21st January

 

10. Nagaland became a separate state in which year?
Answer - 1963

 

11. Meghalaya attained statehood in which year?
Answer - 1972

 

12. Mizoram and Arunachal Pradesh attained statehood in which year?
Answer - 1987

 

13. How many state were formed from Assam Province in the decade following the independence of India in the year 1947?
Answer - 4 states (Arunachal Pradesh, Meghalaya, Mizoram and Nagaland)

Check Page Rank