Books for Bank PO exam

Wiley's State Bank of India Probationary Officer (SBI PO) Exam Goalpost Big Book: Mains, Phase-II

Bank Probationary Officers / Management Trainees Common Written Exam

IBPS Bank PO Probationary Officers and Management Trainees Exam Book

Reserve Bank of India Grade 'B' Officers Phase - 1 Exam 2016

Books for UGC NET exam

CBSE UGC NET/SET/JRF - Paper 1: Teaching and Research Aptitude

Trueman's UGC NET/SLET General Paper I

Books to improve Reasoning

A Modern Approach to Verbal & Non-Verbal Reasoning

A Modern Approach to Logical Reasoning

Question-answer on temples in Tripura

1. Who built Bhuvneshwari temple on the bank of the Gomati river?
Answer:- Maharaja Govinda Manikya during 1660-75

 

2. Which image made of sand stone is worshipped in the temple of Kasba as Kali?
Answer:- Mahishasurmardini

 

3. Who built the Laxminarayan Temple, Durga bari and Lal Mahal?
Answer:- Birendra Kishore Manikya

 

4. Who had built the Benuban Vihar Buddhist temple in Agartala?
Answer:- Bir Bikram Kishore Manikya

 

5. Which temple of Tripura was mentioned by Rabindranath in his novel ‘Rajarsee’ and drama ‘Bisharjan’?
Answer:- Bhuvaneswari Temple

 

6. Which deity is worshipped in the old Brahmahunda temple of Tripura?
Answer:- Lord Shiva

 

7. Who built Chaturdash Goddess Temple at Old Agartala?
Answer:- Maharaja Krishna Manikya (1761)

 

8. Which king built Tripureswari Temple?
Answer:- Maharaja Dhanya Manikya

 

9. When was Tripureswari Temple built?
Answer:- 1501

 

10. Which king built the Kamalasagar Temple?
Answer:- Maharaja Dhanya Manikya in the late 15th century

 

11. Which place of Tripura is known as the city of temple and lakes?
Answer:- Udaipur

Check Page Rank