Books for Bank PO exam

Wiley's State Bank of India Probationary Officer (SBI PO) Exam Goalpost Big Book: Mains, Phase-II

Bank Probationary Officers / Management Trainees Common Written Exam

IBPS Bank PO Probationary Officers and Management Trainees Exam Book

Reserve Bank of India Grade 'B' Officers Phase - 1 Exam 2016

Books for UGC NET exam

CBSE UGC NET/SET/JRF - Paper 1: Teaching and Research Aptitude

Trueman's UGC NET/SLET General Paper I

Books to improve Reasoning

A Modern Approach to Verbal & Non-Verbal Reasoning

A Modern Approach to Logical Reasoning

Question-answer on rivers of Tripura

1. How many river basins are there in Tripura?
Answer - 9

 

2.  Which is the longest river in Tripura?
Answer - Manu river

 

3. Which is the largest river of Tripura?
Answer - Gomati

 

4. Which is the smallest river of Tripura?
Answer - Haora

 

5. What is the annual flow of water generated from the rivers of Tripura?
Answer - About 793 cubic meter of water.

 

6. Which is the second longest river of Tripura?
Answer - Gomati

 

7. Which river is near to the Dumboor Lake?
Answer -  Gomati River

 

8. When famous Pous Sankranti Mela takes place at Tirthamukh?
Answer - 14th January

 

9. Which river of Tripura is considered as a “Common river” between India and Bangladesh?
Answer - Feni

 

10. What is the name of the bridge built over Gomati river in Sonamura?
Answer - Sanhati Setu

 

11. Name the place where the Hydro Electric power station of Tripura is situated?
Answer - Tirthamukh

 

12. From where river Gomati was originated?
Answer - Tirthamukh

 

13. Which town is located in the bank of Juri River?
Answer - Dharmanagar

Check Page Rank