Books for Bank PO exam

Wiley's State Bank of India Probationary Officer (SBI PO) Exam Goalpost Big Book: Mains, Phase-II

Bank Probationary Officers / Management Trainees Common Written Exam

IBPS Bank PO Probationary Officers and Management Trainees Exam Book

Reserve Bank of India Grade 'B' Officers Phase - 1 Exam 2016

Books for UGC NET exam

CBSE UGC NET/SET/JRF - Paper 1: Teaching and Research Aptitude

Trueman's UGC NET/SLET General Paper I

Books to improve Reasoning

A Modern Approach to Verbal & Non-Verbal Reasoning

A Modern Approach to Logical Reasoning

Question-answer on Administrative set-up in Tripura set 1

1. What is the total number of districts in Tripura?
Answer - 8

 

2. What is the total number of Subdivision in Tripura?
Answer - 23

 

3. What is the total number of Blocks in Tripura?
Answer - 58

 

4. What is the total number of Autonomous District in Tripura?
Answer - 1 (TTAADC)

 

5. What is the total number of Nagar Panchayat in Tripura?
Answer - 19

 

6. What is the total number of Words in Agartala Municipal Council?
Answer - 35

 

7. What is the total number of Panchayat Samities in Tripura?
Answer - 23

 

8. What is the total number of Gram Panchayat in Tripura?
Answer - 511

 

9. In which year Tripura became the part of the Indian Union?
Answer - Oct 15, 1949

 

10. In which year Tripura was given the status of a Union Territory?
Answer - Nov 1, 1956

 

11. In which year Tripura became a full fledge state of India?
Answer - Jan 21, 1972

 

12. Under which acts Tripura became a full fledge state?
Answer - North-East Areas(Reorganization) Act, 1971

 

13. What are the official languages of Tripura?
Answer - Bengali and Kokborok

 

14. Who signed the merger agreement of Tripura with the Indian Union?
Answer - Maharani Kanchanpravha Devi on behalf of the minor Maharaja Kirit Bikram on Sep 9, 1949

 

15. On which date the chief commissioner Ranjit Kumar Roy took over as the head of the state?
Answer - Oct 15, 1949

 

16. What is the state animal of Tripura?
Answer - Phayre’s Langur(Spectacle Monkey)

 

17. What is the state bird of Tripura?
Answer - Dukul (The green Imperial pigeon)

 

18. What is the state flower of Tripura?
Answer - Nageshwar (Mesua Ferrea)

 

19. What is the state tree of Tripura?
Answer - Agar

 

20. What is the total number of Subdivision under Dhalai District?
Answer - 4 (Kamalpur, Ambassa, Longtarai Valley and Gandachera)

Check Page Rank