Books for Bank PO exam

Wiley's State Bank of India Probationary Officer (SBI PO) Exam Goalpost Big Book: Mains, Phase-II

Bank Probationary Officers / Management Trainees Common Written Exam

IBPS Bank PO Probationary Officers and Management Trainees Exam Book

Reserve Bank of India Grade 'B' Officers Phase - 1 Exam 2016

Books for UGC NET exam

CBSE UGC NET/SET/JRF - Paper 1: Teaching and Research Aptitude

Trueman's UGC NET/SLET General Paper I

Books to improve Reasoning

A Modern Approach to Verbal & Non-Verbal Reasoning

A Modern Approach to Logical Reasoning

Question-anwser on geography of Tripura set 2

1. What is the position of Tripura in size in India?
Answer – Tripura is third smallest state in India

 

2. What is the latitude of Tripura?
Answer – 22° 56’ & 24° 32’ (North).

 

3. What is the longitude of Tripura?
Answer – 91° 09’ & 92° 20’ (East)

 

4. What is the highest temperature recorded in Agartala?
Answer - 42.2° C (1st May, 1960).

 

5. What is the lowest temperature recorded in Agartala?
Answer - 3.9° C (2nd January, 1995).

 

6. Which month is regarded as the coldest month in Tripura?
Answer - January

 

7. Which month is regarded as the hottest month in Tripura?
Answer - April

 

8. What is the percentage of geographical area of Tripura under the autonomous district council?
Answer - 68.1%

Check Page Rank