Constituent Assembly question-answer set-1 Constituent Assembly question-answer set-2 Constituent Assembly question-answer set-3 Constituent Assembly question-answer set-4 The Preamble question-answer set-1 The Preamble question-answer set-2 Sources of Constitution question-answer set-1 Sources of Constitution question-answer set-2 Citizenship in Constitution question-answer set-1 Fundamental Rights in Constitution question-answer set-1 Fundamental Rights in Constitution question-answer set-2 Articles in Constitution question-answer set-1 Articles in Constitution question-answer set-2 Amendment in Constitution question-answer set-1 Amendment in Constitution question-answer set-2 Panchayati Raj question-answer set-1 Panchayati Raj question-answer set-2 Panchayati Raj question-answer set-3 Panchayati Raj question-answer set-4 Directive Principles in Constitution question-answer set 1 Fundamental Duties in Constitution question-answer set 1 Schedules in Constitution question-answer set 1 State Executive and Legislature question-answer set 1 State Executive and Legislature question-answer set 2 State Executive and Legislature question-answer set 3 Question-answer on Union Executive Set-1 Question-answer on Union Executive Set-2 Question-answer on Union Executive Set-3 Question-answer on Union Executive Set-4 Question-answer on Union Executive Set-5 Question-answer on Union Executive Set-6 Question-answer on Union Executive Set-7 Judiciary in Constitution question-answer set-1 Judiciary in Constitution question-answer set 2 Judiciary in Constitution question-answer set-3 Judiciary in Constitution question-answer set-4 Question-answer on Election Commission set-1 Right to Education Act question-answer set-1 Human rights and commission Question Answer set-1 Question-answer on Election Commission set-1 Question-answer on RTI Act and Commission Question answer on Lokayukta Question answer on Ombudsman Question answer on Womens Commission Question answer on Child Labour Question answer on Rajya Sabha Question answer on Writs in Indian Constitution

Books for Bank PO exam

Wiley's State Bank of India Probationary Officer (SBI PO) Exam Goalpost Big Book: Mains, Phase-II

Bank Probationary Officers / Management Trainees Common Written Exam

IBPS Bank PO Probationary Officers and Management Trainees Exam Book

Reserve Bank of India Grade 'B' Officers Phase - 1 Exam 2016

Books for UGC NET exam

CBSE UGC NET/SET/JRF - Paper 1: Teaching and Research Aptitude

Trueman's UGC NET/SLET General Paper I

Books to improve Reasoning

A Modern Approach to Verbal & Non-Verbal Reasoning

A Modern Approach to Logical Reasoning

State Executive and Legislature question-answer set 2

1. The Governor of State is appointed by.
Answer:- The President

 

2. The Contingency Fund of the State is operated by.
Answer:- The Governor

 

3. If the Governor wishes to resign before the expiry of his normal team, he has to address his resignation to.
Answer:- The President

 

4. The salary and allowances of the Governor are charged to.
Answer:- The Consolidated Fund of the State

 

5. While appointing the Governor of a State, the President as a matter of convention, consults.
Answer:- The Chief Minister of State

 

6. In a state, money bill can be introduced.
Answer:- Only in Legislative Assembly

 

7. The Money Bills can be introduced in the State Legislature with prior consent of.
Answer:- The Governor

 

8. The minimum and maximum strength of a Legislative Assembly is.
Answer:- 60 and 500

 

9. The strength of the Legislative Council of a state cannot exceed _____ of the membership of the Legislative Assembly.
Answer:- One-third

 

10. The members of State Legislature can draw the attention of Government on matters of public importance through.
Answer:- Adjournment Motion

 

11. The members of Legislative Assembly are elected for a term of
Answer:- Five years

 

12. The first linguistic state is.
Answer:- Andhra Pradesh

Check Page Rank