Constituent Assembly question-answer set-1 Constituent Assembly question-answer set-2 Constituent Assembly question-answer set-3 Constituent Assembly question-answer set-4 The Preamble question-answer set-1 The Preamble question-answer set-2 Sources of Constitution question-answer set-1 Sources of Constitution question-answer set-2 Citizenship in Constitution question-answer set-1 Fundamental Rights in Constitution question-answer set-1 Fundamental Rights in Constitution question-answer set-2 Articles in Constitution question-answer set-1 Articles in Constitution question-answer set-2 Amendment in Constitution question-answer set-1 Amendment in Constitution question-answer set-2 Panchayati Raj question-answer set-1 Panchayati Raj question-answer set-2 Panchayati Raj question-answer set-3 Panchayati Raj question-answer set-4 Directive Principles in Constitution question-answer set 1 Fundamental Duties in Constitution question-answer set 1 Schedules in Constitution question-answer set 1 State Executive and Legislature question-answer set 1 State Executive and Legislature question-answer set 2 State Executive and Legislature question-answer set 3 Question-answer on Union Executive Set-1 Question-answer on Union Executive Set-2 Question-answer on Union Executive Set-3 Question-answer on Union Executive Set-4 Question-answer on Union Executive Set-5 Question-answer on Union Executive Set-6 Question-answer on Union Executive Set-7 Judiciary in Constitution question-answer set-1 Judiciary in Constitution question-answer set 2 Judiciary in Constitution question-answer set-3 Judiciary in Constitution question-answer set-4 Question-answer on Election Commission set-1 Right to Education Act question-answer set-1 Human rights and commission Question Answer set-1 Question-answer on Election Commission set-1 Question-answer on RTI Act and Commission Question answer on Lokayukta Question answer on Ombudsman Question answer on Womens Commission Question answer on Child Labour Question answer on Rajya Sabha Question answer on Writs in Indian Constitution

Books for Bank PO exam

Wiley's State Bank of India Probationary Officer (SBI PO) Exam Goalpost Big Book: Mains, Phase-II

Bank Probationary Officers / Management Trainees Common Written Exam

IBPS Bank PO Probationary Officers and Management Trainees Exam Book

Reserve Bank of India Grade 'B' Officers Phase - 1 Exam 2016

Books for UGC NET exam

CBSE UGC NET/SET/JRF - Paper 1: Teaching and Research Aptitude

Trueman's UGC NET/SLET General Paper I

Books to improve Reasoning

A Modern Approach to Verbal & Non-Verbal Reasoning

A Modern Approach to Logical Reasoning

Schedules in Constitution question-answer set 1

1. How many schedules are now in the Indian Constitution?
Answer: Twelve

 

2. Where the details of territories of the States and Union Territories are given in?
Answer: Schedule I

 

3. Which Schedule details the salaries and allowances of the President, Vice-President, Speaker of Lok Sabha, Judges of the Supreme Court?
Answer: Schedule-II

 

4. Where does the Emoluments of the Judges of the Supreme Court and High Courts are given?
Answer: In Part D of Schedule II

 

5. How many subjects have been included in the 12th schedule of Constitution, under the jurisdiction of Municipalities?
Answer: 18 subjects

 

6. Which schedule details the distribution of powers between the Union and State governments?
Answer: VII schedule

 

7. In which schedule the Provision of administration and control of scheduled areas are given?
Answer: Schedule V

 

8. Which languages have been added to the 8th Schedule of the Constitution by 92nd Constitution (Amendment) Act, 2003?
Answer: Bodo, Santhali, Maithili, Dogri

 

9. How many subjects have been included in the 11th Schedule of Constitution, under the jurisdiction of Panchayati Raj institution?
Answer: 29

Check Page Rank