Constituent Assembly question-answer set-1 Constituent Assembly question-answer set-2 Constituent Assembly question-answer set-3 Constituent Assembly question-answer set-4 The Preamble question-answer set-1 The Preamble question-answer set-2 Sources of Constitution question-answer set-1 Sources of Constitution question-answer set-2 Citizenship in Constitution question-answer set-1 Fundamental Rights in Constitution question-answer set-1 Fundamental Rights in Constitution question-answer set-2 Articles in Constitution question-answer set-1 Articles in Constitution question-answer set-2 Amendment in Constitution question-answer set-1 Amendment in Constitution question-answer set-2 Panchayati Raj question-answer set-1 Panchayati Raj question-answer set-2 Panchayati Raj question-answer set-3 Panchayati Raj question-answer set-4 Directive Principles in Constitution question-answer set 1 Fundamental Duties in Constitution question-answer set 1 Schedules in Constitution question-answer set 1 State Executive and Legislature question-answer set 1 State Executive and Legislature question-answer set 2 State Executive and Legislature question-answer set 3 Question-answer on Union Executive Set-1 Question-answer on Union Executive Set-2 Question-answer on Union Executive Set-3 Question-answer on Union Executive Set-4 Question-answer on Union Executive Set-5 Question-answer on Union Executive Set-6 Question-answer on Union Executive Set-7 Judiciary in Constitution question-answer set-1 Judiciary in Constitution question-answer set 2 Judiciary in Constitution question-answer set-3 Judiciary in Constitution question-answer set-4 Question-answer on Election Commission set-1 Right to Education Act question-answer set-1 Human rights and commission Question Answer set-1 Question-answer on Election Commission set-1 Question-answer on RTI Act and Commission Question answer on Lokayukta Question answer on Ombudsman Question answer on Womens Commission Question answer on Child Labour Question answer on Rajya Sabha Question answer on Writs in Indian Constitution

Books for Bank PO exam

Wiley's State Bank of India Probationary Officer (SBI PO) Exam Goalpost Big Book: Mains, Phase-II

Bank Probationary Officers / Management Trainees Common Written Exam

IBPS Bank PO Probationary Officers and Management Trainees Exam Book

Reserve Bank of India Grade 'B' Officers Phase - 1 Exam 2016

Books for UGC NET exam

CBSE UGC NET/SET/JRF - Paper 1: Teaching and Research Aptitude

Trueman's UGC NET/SLET General Paper I

Books to improve Reasoning

A Modern Approach to Verbal & Non-Verbal Reasoning

A Modern Approach to Logical Reasoning

Articles in Constitution question-answer set-2

1. Which Article is described as the "Heart and Soul of the Constitution"?
Answer: Article 32


2. As mandated by the _____ of the constitution, the government has constituted the 14th Finance commission.
Answer: Article 280


3. Article 19 provides six freedoms, which is not among them?
Answer: Reside and settle in any part of your state only.


4. Which Article explain the appointment of Ad Hoc judge?
Answer: Article 127


5. Which Article of the Constitution empowers the President to appoint a Commission to investigate the condition of backward classes in general and suggest ameliorative measures?
Answer: Article 340


6. Which article says that 'there shall be a Vice-President of India'?
Answer: Article 63


7. Which article says that 'the Vice President to be ex-officio Chairman of the Council of States'?
Answer: Article 64


8. Which article says about election of Vice-President?
Answer: Article 66


9. Which article of Indian Constitution provides the Oath of Affirmation for the Office of Vice President?
Answer: Article 69


10. Which article says about term of office of Vice President?
Answer: Article 67


11. The President of India referred the Ayodhya issue to the Supreme Court of India under which Article?
Answer: Article 143


12. The power of the Supreme Court to review any judgement pronounced or order made by it previously is provided in Article?
Answer: Article 137


13. The Constitution gives the powers of superintendence over all sub-ordinate courts to the High Courts under Article
Answer: Article 227


14. Article 44 is related to?
Answer: Uniform civil code for citizens.

Check Page Rank